podcast

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска

ЗАБЕЛЕШКА: оваа епизода е дел од серијата епизоди кои се посветени на жените кандидатки за пратенички на овогодинешните парламентарни избори во Македонија, како и на поранешни истакнати функционерки и политичарки. Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода ми е чест да ја имаме Дафина Стојаноска како моја специјална гостинка. Дафина е истакната личност во […]

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Надминување на синдромот на натрапник

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ зборуваме за синдромот на натреапник и што го предизвикува истиот. Синдромот на натрапник е тема која ми е посебно интересна и за која сакам често да зборувам бидејќи тоа е нешто што лично го имам искусено. На кратко: синдромот на натрапник создава лажна слика за себеси дека нашите успеси никогаш

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Надминување на синдромот на натрапник Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Зајакнување на женското претприемништво

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ заедно со моите гостинки, Ивана Китановска, основачка на KTN mini; Моника Зец, основачка на детскиот бренд Kids&Co и Мери Амбросова, инфлуенсерка и основачка на Moja Fitness MAMA зборуваме за зајакнување на женското претприемништво во Македонија. Оваа подкаст епизода е достапна и како панел дискусија која се емитуваше во живо на

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Зајакнување на женското претприемништво Read More »

Панел дискусија: “Empowering Women Leaders in Macedonia” во организација на ОМД

Денес ќе се одржи панел дискусија во организација на Обединета Македонска Дијаспора (ОМД) со наслов “Empowering Women Leaders in Macedonia”. Настанот ќе се пренесува во живо на официјалната Facebook страна на ОМД и може да го пратат сите кои се заинтересирани за оваа тема и сакаат да придонесаѕ во зајакнувањето на жените лидерки во Македонија.

Панел дискусија: “Empowering Women Leaders in Macedonia” во организација на ОМД Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Последиците и лекциите од случајот „Јавна соба“ со Емилија Попоска

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ заедно со мојата гостинка, Емилија Попоска, дискутираме за последиците кои ги предизвика и допрва ќе ги предизвикува случајот „Јавна соба“. Кои се лекциите кои ги научивме и кои допрва ќе ги учиме? Како да го смениме менталитетот на нашето општество и да го научиме на емпатија и сочувство со жртвите?

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Последиците и лекциите од случајот „Јавна соба“ со Емилија Попоска Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top