ФЕМКАСТ Разговор со Моника Зајкова

Добредојдовте во уште една епизода на ФЕМКАСТ, моето име е Илина Пејоска Затуроски, а моја гостинка во оваа епизода е пратеничката во Собрание на Република Македонија и Магистер по правни науки, Моника Зајкова. Со Моника разговаравме на теми кои ги засегаат младите во Македонија, поконкретно активностите на младите пратеници во Собранието, иницијативата за законот за млади, стратегијата за унапредување на менталното здравје кај младите луѓе и последиците од пандемијата врз младите, но и за нејзината мотивација да се занимава со политика, како и нејзината примарна професија.

Феноменална, успешна Македонска жена со импресивно образование, жена која остава свој печат во модерната Македонска политика.

Следи ја Моника на следниот линк: Facebook

За да ја преслушате целата епизода, кликнете на копчето play:

[anchor_episodes]

За да бидете во тек со сите нови епизоди на ФЕМКАСТ, кликнете на копчето subscribe на: Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify.

Shopping Cart
Scroll to Top