Топ Вест

ФЕМКАСТ Разговор со Моника Зајкова

Добредојдовте во уште една епизода на ФЕМКАСТ, моето име е Илина Пејоска Затуроски, а моја гостинка во оваа епизода е пратеничката во Собрание на Република Македонија и Магистер по правни науки, Моника Зајкова. Со Моника разговаравме на теми кои ги засегаат младите во Македонија, поконкретно активностите на младите пратеници во Собранието, иницијативата за законот за […]

ФЕМКАСТ Разговор со Моника Зајкова Read More »

ФЕМКАСТ Разговор со Марија Димишковска

Добредојдовте во уште една епизода на ФЕМКАСТ, моето име е Илина Пејоска Затуроски, а моја гостинка во оваа епизода е Марија Димишковска која е Магистер по Археологија. Покрај темата за нејзината професија, со Марија поразговаравме и за инклузивноста во општеството и како може сите ние да придонесеме во придвижување на промените во таа насока. Марија

ФЕМКАСТ Разговор со Марија Димишковска Read More »

ФЕМКАСТ Разговор со Рашела Мизрахи

Добредојдовте во уште една епизода на ФЕМКАСТ, моето име е Илина Пејоска Затуроски, а моја гостинка во оваа епизода е пратеничката во Собрание на Република Македонија, Рашела Мизрахи, биохемичарка по професија со импресивно високо образование, поранешна Министерка за труд и социјална политика, како и членка на ИК на ВМРО-ДПМНЕ. Со Рашела разговараме на теми кои

ФЕМКАСТ Разговор со Рашела Мизрахи Read More »

БЕСПЛАТНИ ОБРАСЦИ: Happy Galentine’s Day!

Galentine’s Day, it’s only the best day of the year: ladies celebrating ladies. Оваа година на Св. Трифун и Денот на Вљубените најпрво посветете си внимание и љубов на себеси, за да може соодветно да им подарите љубов и среќа на сите кои ви значат. За сите девојки и жени кои ме следат тука, на

БЕСПЛАТНИ ОБРАСЦИ: Happy Galentine’s Day! Read More »

БЕСПЛАТЕН ТЕМПЛЕЈТ: Со организација на денот до поквалитетен живот

Честопати кога гледам или слушам други успешни жени како зборуваат за навиките или рутините кои им го променале животот, доаѓам до истиот заклучок: сите применуваат организација на денот. И тоа часовна организација. Секој дел од денот им е испланиран и точно знаат каде го трошат времето и колку слободно време им останува за себе или

БЕСПЛАТЕН ТЕМПЛЕЈТ: Со организација на денот до поквалитетен живот Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Како до сопствен бизнис и надминување на стравот од неуспех

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ зборуваме за започнување на сопствен бизнис во Македонија, причините поради кои многу луѓе се плашат своето хоби да го претворат во дополнителна работа од која ќе имаат приходи и како да останете истрајни во вашата намера. Во животот повеќе ќе жалите за работите кои не сте ги направиле, отколку за

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Како до сопствен бизнис и надминување на стравот од неуспех Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top