ФЕМКАСТ Разговор со Марија Димишковска

Добредојдовте во уште една епизода на ФЕМКАСТ, моето име е Илина Пејоска Затуроски, а моја гостинка во оваа епизода е Марија Димишковска која е Магистер по Археологија. Покрај темата за нејзината професија, со Марија поразговаравме и за инклузивноста во општеството и како може сите ние да придонесеме во придвижување на промените во таа насока.

Марија е соработничка на здружение „Вера“ кое е здружение за помош и поддршка на лица со Даунов синдром со седиште во Струмица.

Марија и здружение „Вера“ може да ги следите на следните линкови.

Марија | Здружение Вера

За да ја преслушате целата епизода, кликнете на копчето play:

[anchor_episodes]

За да бидете во тек со сите нови епизоди на ФЕМКАСТ, кликнете на копчето subscribe на: Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify.

Shopping Cart
Scroll to Top