ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Последиците и лекциите од случајот „Јавна соба“ со Емилија Попоска

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ заедно со мојата гостинка, Емилија Попоска, дискутираме за последиците кои ги предизвика и допрва ќе ги предизвикува случајот „Јавна соба“.

Кои се лекциите кои ги научивме и кои допрва ќе ги учиме?

Како да го смениме менталитетот на нашето општество и да го научиме на емпатија и сочувство со жртвите?

Како да ги класифицираме учесниците во групата „Јавна соба“ и зошто е потребно сите да бидат најстрого казнети?

На овие прашања, а и на многу други, одговор дава Емилија Попоска – наша сонародничка која живее и работи во Словенија и е посветен борец за женските права.

За да ја преслушате целата епизода, кликнете на копчето play:

[anchor_episodes]

За да бидете во тек со сите нови епизоди на ФЕМКАСТ, кликнете на копчето follow.

Shopping Cart
Scroll to Top