Подкаст

ФЕМКАСТ: Разговор со Катерина Антовска

Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода имам задоволство да разговарам со Катерина Антовска, угледен правен советник во ТВ Алфа, актуелен докторант по право на интелектуална сопственост и претседателка на влијателната невладина организација ИСЛАА. Ќе го истражиме фасцинантното патување во кариерата на Катерина, од справување со сложени правни предизвици до водечки значајни иницијативи во […]

ФЕМКАСТ: Разговор со Катерина Антовска Read More »

ФЕМКАСТ: Разговор со Моника Зец Медуњанин

Добредојдовте во уште една инспиративна ФЕМКАСТ епизода, каде што истражуваме во животните приказни, ритуали, кариери и секојдневие на извонредните жени кои прават разлика во нивните области. Денеска сум воодушевена што ми гостува Моника Зец Медуњанин. Моника е динамична жена која храбро се движи низ светот на претприемништвото и мајчинството. Нејзиното патување е доказ за моќта

ФЕМКАСТ: Разговор со Моника Зец Медуњанин Read More »

ФЕМКАСТ: Разговор со Анастасија Илиевска

Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода ми е чест што моја гостинка е Анастасија Илиевска, ТВ водителка и новинарка. Анастасија е искусна телевизиска новинарка која паралелно со нејзината впечатлива кариера се движи низ возбудливиот свет на медиумите притоа прифаќајќи ги радостите и предизвиците на мајчинството. Во текот на нашиот разговор, ќе навлеземе во

ФЕМКАСТ: Разговор со Анастасија Илиевска Read More »

ФЕМКАСТ: Разговор со Гордана Димитриеска Кочоска

Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода ми е чест да ја имаме Гордана Димитриеска Кочоска, потпретседателка на ВМРО-ДПМНЕ, како моја специјална гостинка. Таа е магистар по економија, вљубеник во бројките и математиката. Гордана е истакната личност во Македонската политика, првата жена потпретседател на една од најголемите политички партии во Македонија, како и поранешен

ФЕМКАСТ: Разговор со Гордана Димитриеска Кочоска Read More »

ФЕМКАСТ: За бременоста и научените лекции

Добредојдовте во една посебна соло епизода на ФЕМКАСТ, посебна бидејќи ќе зборувам за состојбата во која се наоѓам моментално, а тоа е мојата втора бременост. Во оваа епизода ќе го споделам моето искрено мислење за тоа што за мене значи бременоста, како ја доживувам и за научените лекции од првата бременост и како истите ги

ФЕМКАСТ: За бременоста и научените лекции Read More »

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска

ЗАБЕЛЕШКА: оваа епизода е дел од серијата епизоди кои се посветени на жените кандидатки за пратенички на овогодинешните парламентарни избори во Македонија, како и на поранешни истакнати функционерки и политичарки. Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода ми е чест да ја имаме Дафина Стојаноска како моја специјална гостинка. Дафина е истакната личност во

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top