подкаст

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Надминување на синдромот на натрапник

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ зборуваме за синдромот на натреапник и што го предизвикува истиот. Синдромот на натрапник е тема која ми е посебно интересна и за која сакам често да зборувам бидејќи тоа е нешто што лично го имам искусено. На кратко: синдромот на натрапник создава лажна слика за себеси дека нашите успеси никогаш […]

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Надминување на синдромот на натрапник Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Зајакнување на женското претприемништво

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ заедно со моите гостинки, Ивана Китановска, основачка на KTN mini; Моника Зец, основачка на детскиот бренд Kids&Co и Мери Амбросова, инфлуенсерка и основачка на Moja Fitness MAMA зборуваме за зајакнување на женското претприемништво во Македонија. Оваа подкаст епизода е достапна и како панел дискусија која се емитуваше во живо на

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Зајакнување на женското претприемништво Read More »

Панел дискусија: “Empowering Women Leaders in Macedonia” во организација на ОМД

Денес ќе се одржи панел дискусија во организација на Обединета Македонска Дијаспора (ОМД) со наслов “Empowering Women Leaders in Macedonia”. Настанот ќе се пренесува во живо на официјалната Facebook страна на ОМД и може да го пратат сите кои се заинтересирани за оваа тема и сакаат да придонесаѕ во зајакнувањето на жените лидерки во Македонија.

Панел дискусија: “Empowering Women Leaders in Macedonia” во организација на ОМД Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Последиците и лекциите од случајот „Јавна соба“ со Емилија Попоска

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ заедно со мојата гостинка, Емилија Попоска, дискутираме за последиците кои ги предизвика и допрва ќе ги предизвикува случајот „Јавна соба“. Кои се лекциите кои ги научивме и кои допрва ќе ги учиме? Како да го смениме менталитетот на нашето општество и да го научиме на емпатија и сочувство со жртвите?

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Последиците и лекциите од случајот „Јавна соба“ со Емилија Попоска Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Конкуренцијата како здрава мотивација

Во оваа епизода на ФЕМКАСТ зборуваме за како македонските жени ја доживуваат конкуренцијата и како може да ја искористиме нашата конкуренција како инспирација и мотивација за подобрување на себеси наместо како причина за страв од неуспех. Зошто е важно жените да се поддржуваат една со друга? Како да излеземе од кругот на зависта и љубомората

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Конкуренцијата како здрава мотивација Read More »

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Добрите пракси и потенцијалната вредност на канцелариите за комуникација со граѓаните во стремежот на канализирање на народниот глас во рамки на парламентарната демократија

Оваа епизода на ФЕМКАСТ е презентирана од поранешната пратеничка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Затуроска. Во оваа епизода разговараме за значењето на пратеничките канцеларии и нивната улога во комуникацијата со граѓаните. Да се биде јавна личност не само што претпоставува голем број внимателно пресметани чекори и акции, туку претпостаува и создавање приказна, имиџ и содржина,

ФЕМИТИКА ПОДКАСТ: Добрите пракси и потенцијалната вредност на канцелариите за комуникација со граѓаните во стремежот на канализирање на народниот глас во рамки на парламентарната демократија Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top