Подкасти на Македонски јазик

Здравје во бременоста | Витамини, исхрана и физичка активност

Грижата за моето тело во оваа бременост е многу поинтутивна во споредба со мојата прва бременост – чувствувам помалку страв за дали ќе згрешам нешто и генерално се чувствувам многу повеќе во склад со она што моето тело го бара и што му е потребно. Неверојатно е колку претходните искуства нѐ учат за себеси и […]

Здравје во бременоста | Витамини, исхрана и физичка активност Read More »

ФЕМКАСТ: За бременоста и научените лекции

Добредојдовте во една посебна соло епизода на ФЕМКАСТ, посебна бидејќи ќе зборувам за состојбата во која се наоѓам моментално, а тоа е мојата втора бременост. Во оваа епизода ќе го споделам моето искрено мислење за тоа што за мене значи бременоста, како ја доживувам и за научените лекции од првата бременост и како истите ги

ФЕМКАСТ: За бременоста и научените лекции Read More »

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска

ЗАБЕЛЕШКА: оваа епизода е дел од серијата епизоди кои се посветени на жените кандидатки за пратенички на овогодинешните парламентарни избори во Македонија, како и на поранешни истакнати функционерки и политичарки. Добредојдовте во нова ФЕМКАСТ епизода! Во оваа епизода ми е чест да ја имаме Дафина Стојаноска како моја специјална гостинка. Дафина е истакната личност во

ФЕМКАСТ: Разговор со Дафина Стојаноска Read More »

Бизнис предизвици: реалноста на малите бизниси во Македонија

Во живиот пејзаж на македонската сцена за мали бизниси, претприемачите како мене често се наоѓаат себеси како се движат низ лавиринтот од предизвици, од кои некои се влошени од двојните стандарди што преовладуваат на пазарот. Од преференции за пакување до маркетинг стратегии и присуство на социјалните мрежи, пречките со кои се соочуваат сопствениците на мали

Бизнис предизвици: реалноста на малите бизниси во Македонија Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top