, , , , ,

Матеј и Луна на зимски распуст

150,00 ден

Близначињата Матеј и Луна зимскиот распуст ќе го поминат на село, кај баба Вера. Токму на денот на нивното заминување почнува да паѓа снег. Како и зимата да се радува на распустот. Ја наметнува природата со бела, снежна покривка: бели се дрвјата, бело е небото, бели се крилцата на врапчињата, бела е детската радост. Прочитај ја приказната и уживај во многуте активности заедно со Матеј и Луна, баба Цвета, баба Вера и децата од селото. Цртај, бој, пишувај, решавај загатки, забавувај се и можеби и ти ќе го слушнеш аплаузот на снешковците или ќе го видиш бувот кој ноќе ги чува соновите на децата.

Availability: 1 in stock

Близначињата Матеј и Луна зимскиот распуст ќе го поминат на село, кај баба Вера. Токму на денот на нивното заминување почнува да паѓа снег. Како и зимата да се радува на распустот. Ја наметнува природата со бела, снежна покривка: бели се дрвјата, бело е небото, бели се крилцата на врапчињата, бела е детската радост. Прочитај ја приказната и уживај во многуте активности заедно со Матеј и Луна, баба Цвета, баба Вера и децата од селото. Цртај, бој, пишувај, решавај загатки, забавувај се и можеби и ти ќе го слушнеш аплаузот на снешковците или ќе го видиш бувот кој ноќе ги чува соновите на децата.

Kатегорија Сликовници
Автор /
Издавач Арс Ламина
Јазик Македонски
Година на објавување 2021
Број на страници 30
Shopping Cart
Scroll to Top